Carlsbro Top 50

Huollon kuvaus ja tehdyt korjaukset: Hajonnut päätemuuntaja vaihdettu uuteen. Elkot vaihdettu.
Etuasteessa ilmeni voimakasta oskilointia volumea kääntäessa kovemmalle. Sisäänmenokaapelin vaihto maadoitettuun koaksiaalisen versioon poisti yllä mainitun ongelman.
UralTonen subjektiivinen arvio: -

4 vastausta artikkeliin ”Carlsbro Top 50”

 • Moi,
  mitä tarkoitatte tarkemmin ottaen oskilloinnilla? Miten se ilmeni käytännössä? Tarkoitatteko sisäänmenokaapelilla siis kitarapiuhaa kitaran ja vahvistimen välillä?
  Olen ihmetellyt omassa TOP50-combossa välillä erityisesti korkeilla nuoteilla ilmeneviä "haamunuotteja", ikään kuin epämusikaalinen ei-harmoninen nuotti soi soitetun lisäksi.
  Onko tämä sitä oskillointia? Vai paremminkin vaihtoon menevien pääteasteputkien oire?

  Vastaa
  • Oskillointi tarkoittaa sitä että vahvistin tuottaa korkeataajuista ääntä itse eli se oskilloi. Ääni on niin korkeaa ettei sitä yleensä kuule mutta se sekoittaa vahvistimen toiminnan muuten. Sisäänmenokaapelilla tarkoitetaan tässä kaapelia kitaravahvistimen jakilta ensimmäiselle putkelle (eli vahvistimen sisäistä kaapelia).

   Haamunuotit voi hyvin johtua elektrolyyttikonkkien huonosta kunnosta. Asia korjaantuu vaihtamalla kaikki elektrolyyttikondensaattorit eli tekemällä konkkaremppa. Toki putketkin voi olla tiensä päässä. Asiansa osaavassa huollossa tulee kuntoon.

   Mikko

   Vastaa
 • Ok, tämä selvensi asiaa huomattavasti. Osaisin todennäköisesti itse vaihtaa nuo pääteasteen elektrolyyttikonkat (taitaa olla nuo isot mustat vasemmanpuoleisessa kuvassa?).
  Onko teillä paperilla, mitkä nuo konkat on spekseiltään ja mitä ne kustantaisi? Onko konkat nippusiteellä kiinni piirilevyssä vai mikäs kuvassa näkyvä musta nauha on?

  Soundi on muuten hyvä ja terve, joten en sinänsä epäile pääteputkia.

  Kiitos avusta,

  Veikko

  Vastaa
  • Konkkien arvot pitää aina katsoa vahvistimesta. Täältä voi sitten etsiä uudet tilalle:
   http://uraltone.com/kauppa/index.php?cat=c20

   Konkkien vaihto ei sinänsä ole vaikeaa mutta hommaan saa ryhtyä ellei ymmärrä mitä on tekemässä. Konkille menee vahvistimen korkeimmat (=tappavat) jännitteet. Konkat voi myös väärin asennettua räjähtää!

   Vastaa
Vastaa