Ostoskorin välisumma: 0,00 €

UralTone subminiature rakennussarjat - yleiset kasausohjeet

 

KÄYTTÖOHJEET:

UralTone subminiature trans-siberian-boost - käyttöohjeet

UralTone subminiature_tremolo - käyttöohjeet

UralTone subminiature_Experimental F-Face - käyttöohjeet

 

Tämä on yleisohje kaikkiin subminiature series rakennussarjoihin. Osalista, osiensijoittelu- ja kytkentäkaaviot toimitetaan rakennussarjan mukana. Noudata osiensijoittelussa ja johdotuksessa kaaviokuvia. Jakkien, paristolevyn ja jalkakytkimen osalta kaikki subminiature sarjan pedaalit ovat identtisiä. Muu johdotus ja piirilevy ovat erilaisia eri malleissa.

Huom. UralTone logoa tai nimeä ei saa painaa / maalata rakennussarjan koteloon. UralKit nimi on vapaasti käytettävissä. Tämä siksi, ettei rakennussarjoja sekotettaisi valmiisiin pedaaleihimme.

UralTone subminiature - Experimental F-Face lisäohjeet löytyyä täältä!

 

Kuva 1: Trans-siberian-boost osat.

 

1. Tarkista ensin että kaikki osalistan mukaiset osat löytyy paketista. Huom. sarjan mukana toimitetaan maalaamaton kotelo (ellei erikseen ole tilattu muuta).

Kuva 2

2. Katkaise potikoiden akselit tarvittaessa sopivan mittaisiksi pihdeillä tai sahalla. Varo vahingoittamasta potikkaa. Sopiva pituus riippuu käytetyistä nupeista. Osassa sarjoista toimitetaan sileäakseliset potikat, joita ei yleensä lyhennetä.

Kuvat 3-7: Trans-siberian-boost levyn kasaaminen ja valmis levy.

Kuvat 8-9: Subminiature series EFF-Fuzz piirilevy kasattuna

Kuvat 10-13: UralTone subminiature series Tremolo piirilevy kasattuna.

 

3. Kalusta piirilevy ohjeista löytyvän osiensijoittelukuvan ja osalistan avulla. Pinnoitetut pad:t on erittäin helppo juottaa, lämmitä kuitenkin juotosta hetken. Liian nopea tahti altistaa kylmäjuotoksille. Tinaa laitetaan juotokseen vain vähän, kuitenkin tarpeeksi. Yleinen virhe on laittaa tinaa aivan liian paljon. Jos käytät kolvia ensimmäistä kertaa harjoittele ennen levylle juottamista. Tarvitset kolvin jossa on tarpeeksi terävä kärki. Isolla kärjellä ei voi juottaa tätä levyä.

Kannattaa juottaa ensin matalimmat komponentit ja jatkaa aina seuraavaksi korkeimpaan. Näin komponentit on helppo pitää paikoillaan pöytää vasten juottaessa. Potikat juotetaan viimeiseksi, jonka jälkeen mallataan led oikeaan kohtaan ja lopuksi juotetaan kiinni. Huomaa myös LED:n napaisuus! Led:n sisällä näkyy kaksi elementtiä, niisä suurempi on katodi, joka on merkattu levyyn.

Jos sarjan levyllä käytetään sivutrimmeriä, jonka varsi tulee kotelosta ulos mallataan trimmerin reikä kotelon reiän kanssa kohdalleen ennen kuin potikat ja ko. trimmeri on juotettu kiinni. Asenna potikat ja trimmeri levylle ja väännä levy kohdilleen. Tämän jälkeen juota nämä osat kiinni.

Huomaa että diodissa, transistorissa ja elektrolyyttikondensaattoreissa on napaisuus eli ne pitää asentaa oikein päin. Vastukset ja muovikonkat (kuvassa punaisia) voi asentaa miten päin tahansa. Zeneri diodin katodi on merkattu mustalla viivalla. Konkkien miinus napa on samoin merkattu viivalla / miinuksella.

 

Kuva 14: Identifioi vastukset oheisen kuvan mukaan.

Kuvat 15-17: paristolevyn kasaaminen.

3. Juota seuraavaksi pariston pidikkeiden piirilevy ja kiinnitä se jalkakytkimeen. Katkaise kuparipuolelle tulevat pinnit juotosten päältä niin mataliksi kuin mahdollista. Tällä estetään pariston oikosulku koteloon.

Kuva 18

4. Kiinnitä jalkakytkin + paristopidin yhdistelmä koteloon. Laita tätä ennen levyn alle kotelon pintaan teippiä (esim. sähköteippi / eristeteippi) varmuuden varalta. Mutteri korottaa levyn eikä oikosulku pitäisi olla mahdollinen mutta lisävarmuus ei ole pahasta. Vedä dc jakille menevät johdot jakin mutterin läpi ja reiästä kotelon ulkopuolelle. Piirilevyltä tulevat piuhat on hyvä olla mahdollisimman lyhyitä, kuitenkin niin pitkiä että ne on helppo juottaa. Toinen musta ja punainen kaapeli katkaistaa myöhemmin oikeaan mittaan.

Kuva 19

5. Juota kaapelit kiinni ja kiinnitä DC jakki.

Kuva 20

6. Kiinnitä jakit ja liukukytkin koteloon. Jakkien ja kotelon väliin tulee lukkoprikka. Sileä prikka tulee ulkopuolelle mutterin ja kotelon väliin. Käännä jakkien korvakkeet hiukan sisäänpäin. Liukukytkin kiinnitetään 2.5mm ruuveilla. Muttereita ei tarvita. Älä kuitenkaan kiristä ruuveja liian tiukkaan ettei kierre hajoa. Jos näin käy käytä muttereita.

Kuva 21

kuva 22:

HUOM. noudata aina "johdotus" listaa. Kuvassa levylle menevät johdot eivät välttämättä ole samassa järjestyksessä.

Katso piirilevyltä johtopaikkojen tekstit (esim. IN) ja katso luettelosta mikä väri menee mihinkin kohtaan. Mukana saattaa tulla eri väriset kaapelit kuin kuvissa: ei ole merkitystä mitä väriä käyttää missäkin kytkennässä kunhan kaapelit yhdistää oikeat pisteet.

6. Pyöritä jakit sellaiseen asentoon että mikään osa jakeista ei voi osua toisiinta tai piirilevyyn. Kuvan mukainen asento on oikea. Juota kaapelit kytkimien ja jakkien päästä ja kiinnitä piirilevy ja potikat koteloon.

Kuva 23

7. Juota sen kaapelit kiinni piirilevyyn. Katso piirilevystä mikä kaapeli menee mihinkin. Kaapelit pitää jättää sen verran pitkiksi että piirilevyn saa juuri ja juuri otettu pois ilman että kaapeleita pitää irrottaa.

Kuva 24

8. Laita paristo eristesukan sisään ja paina kantaan. 23A paristojen eriste on huono ja voi rikkoutua. Sukka estää oikosulun ja helpottaa pariston irroittamista. Jos klipsit on jäänyt vinoon tai muuten menee lähelle seinämää voit laittaa teipin palan kotelon pystyseinämän ja paristoklipsien väliin. Väliä pitäisi olla sen verran ettei oikosulkua pääse tapahtumaan mutta tässäkin tapauksessa varmuus ei haittaa.

.

 

Kuvat 25-26

Ja pedaali on valmis. Kytke laite kitaran ja vahvistimen väliin ja nautiskele soitosta! Jos pedaali ei toimi oikein tarkista että kaikki komponentit on oikeilla paikoillaan levyssä ja että kaikki johdotukset on oikein kytketty.

Nautinnollisia soittohetkiä!

Mikko Kankaanpää ja UralTone väki

Tekninen tuki: help@uraltone.com / www.uraltone.com/forum

Vastaa