UralTone Jen HF Modulator -pedaalin kuvallinen kasausohje

UralTone Jen HF Modulator -pedaalin kuvallinen kasausohje

LINKIT:

Osta Jen HF Modulator rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus

Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.

Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn

Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.

Jalkakytkinlevyn johtojen asennus

Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät.
HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!

Kytkennän piirilevy: Levylle on painatettu kaikkien osien paikat tunnisteineen. Osien arvot löytyvät sarjan mukana toimitetusta osalistasta.

Piirilevy vastukset juotettuna

Aloita juottamalla vastukset (R1, R2 jne.) levylle. Kokoaminen kannattaa aloittaa aina matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten.

Piirilevy diodi juotettuna

Juota diodi (D1) kiinni levylle. Huom: diodilla on määrätty asennussuunta, koteloon painatettu rengas vastaa piirilevylle painatettua merkintää.

Kytkentä keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit juotettuna

Juota keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit (C2, C3 jne.) levylle.

Kytkentälevy, elektrolyyttikondensaattori juotettuna

Asenna elektrolyyttikondensaattori (C1) levylle. Huomioi osan asennussuunta, Miinusnavan valkoinen raita vastaa piirilevyn valkoista painatusta.

Priirilevy transistorit juotettuna

Juota transistorit (T1, T2 jne) levylle. Transistorien asennussuunta on painatettu levylle. Painatus vastaa transistorin kotelon ulkomuotoa.

Potentiometrit asennettuna levylle

Juota potentiometrit kiinni. Keskimmäisen potentiometrin ohjainnasta tulee irrottaa jotta levy istuu koteloon kunnolla. Potentiometrien asennuksessa voi käyttää koteloa apuna. Tämä toimii telineenä kun potentiometrit työnnetään väärinpäin etulevystä läpi.

Potentiometrin ohjainnastan poistaminen

Ohjainnasta irtoaa vääntämällä tai leikkaamalla sivuleikkureilla.

Potentiometrin ohjainnasta poistettu

Valualumiini murtuu poikki melko vaivatta.

Jalkakytkinlevyn johdottaminen kytkentään

Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm. Klipsin johdot voi pujottaa levyn läpi vedonpoistoksi.

Jakkinen asennus koteloon

Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.

DC-jakin asennus

Työnnä DC-jakki asennusreikään.

Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa

Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle. Jalkakytkimen kierreosaan laitetaan aluslevyt valmiiksi odottamaan asennusta.

Efektin elektroniikka

Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.
(Huom: kuvan efektikytkentä poikkeaa artikkelin kytkennästä)

Levyjen asennus koteloon

Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom: kuvan efektikytkentä poikkeaa artikkelin kytkennästä)

Jakkien johtojen juottaminen

Juota jakkien johdot ja DC jakki kiinni kuvan mukaisesti. Voit käyttää DC-plugia tai jännitteetöntä virtalähdettä apuna DC-jakin juottamisessa oikeaan asentoon.

Kiinnitä etupaneeli paikoilleen käyttämällä jalkakytkimen ja potentiometrien muttereita. Kiinnitä valitsemasi nupit. Kytke 9V paristo ja testaa. Efekti on valmis!

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa