Tilasin tuossa just teiltä läjän elementtejä ja tuli mieleen kysymys. mites uusien elementtien sisäänsoitossa pitäis menetellä. soitella alussa hiljemmalla volalla, voiko heti luukuttaa täysillä vai onko mitään merkitystä??

Voit käyttää elementtejä täysin normaalilla tavalla alusta alkaen. Sisäänajautumisesta ei kannata huolehtia turhan paljon. Elementtien sisäänajo tapahtuu normaalilla käytöllä ensimmäisten tuntien ajan. Eli ei muuta kuin rokki soimaan!!

Halutessaan elementtejä voi toki ajaa sisään kiinnittämällä kaiutin sopivaan vaihtojännitelähteeseen (tehonkestosta ja impedanssista riippuen yleensä 6-15VAC ja tarpeeksi virranantokykyä) tai vaikkapa soittaa kaiuttimen läpi CD musiikkia pari yötä. Hauskempaa on kuitenkin soittaa kitaraa kun viritellä erilaisia sisäänajosysteemejä!

Kaapissani seisoo pari Heritage G12H kajareita jotka liiallisen kirkkautensa vuoksi ovat jääneet käyttämättä. Ilmeisesti nämä elementit vaativat satoja tunteja sisäänajoa ennekuin alkavat kuulostamaan siedettävältä.

Ei minusta. Celestionin mukaan sisäänajoaika on 15minuuttia, minusta tuo on vähän liioteltua, mutta jos ne kuulostaa huonolta nyt, tuskin ne sadan tunnin jälkeenkään miellyttää. Toki muutosta tulee koko ajan mutta, alun jälkeen muutos on aika pieni (muutoin kuin oman tottumisen osalta).

Etsiskelin eri palstoilta tapoja ajaa näitä sisään ja yleisin tapa oli käyttää variac-nimistä laitetta. Eli siis pistää kaiutin toistamaan sähköverkon taajuutta. Sattuuko teiltä löytymään kyseiseen hommaan sopivaa laitetta?

ei... Voit joko soittaa niiden kautta, laittaa CD:ltä musaa tai sitten ajaa kaiuttimeen jännitettä. G12H (30W, 8ohm) sopiva jännite on 6-9VAC ja virtaa tarvit vajaa 2A. Eli tarvitset sellaisen muuntajan josta saat moisen ulos. Kaiuttimet otetaan pois kaapista ja suunnataan ylöspäin niin että ne pääsevät värähtelemään mahd. vapaasti.

Toki variakilla saat esim. 30VAC muuntajasta ulos 0-35VAC, mutta mitäs järkeä tässä on:-)

[related_products is_auto_added="1"]