Palmer Pocket series - pikatestissä palmerin uutuudet

Palmer pocketPakko myöntää, että soitinkauppiaalle tulee usein ahdistus kaikesta uudesta tavarasta, jota valmistajat pukkaavat markkinoille. Etenkin nyt, kun kiinalaiset ovat vallanneet pedaalimarkkinoita halpis pedaaleillaan, julkaistaan joka vuosi sadoittain uusia pedaaleja. Useimmat on toistensa kopioita eivätkä tuo markkinoille mitään uutta. Tämä pätee myös boutique pedaaleihin.

Palmer on ollut merkkinä siinä mielessä hieman erilainen, että heidän pedaalinsa eivät ole klooneja klassikoista ja myös ulkonäkö on omaperäinen. Palmerin suunnitteluosastolla vaikuttaa suomalainen Markus Torvinen, mikä ilahduttaa ainakin meikäläistä suuresti.

Taskupedaalit testissä

Palmer pocket

Laitoin Palmer pocket pedaalit valmistajan pienimpään pedaalilautaan ja kiikutin testihuoneeseen. Ensivaikutelmana pedaalit tuntuvat edustavat hyvin palmerin totuttua soundimaailmaa: hallittua, siistiä ja tervettä. Mikään näistä ei lähde seikkailemaan abstrakteihin äänimaisemiin eikä ensimmäisenä tule mieleen kysymys: mitä aineita suunnittelija on käyttänyt, kuten joidenkin EHX pedaalien kanssa. Siis jotain perin saksalaista on näidenkin Palmer pedaalien äänessä ja ulkonäössä.

Soundillisesti eniten vakuutti delay, jonka soundi on erittäin käyttökelpoinen. Säröt toimivat myös. Sävynsäätö on molemmissa todella laaja, joka on itselle aina hiukan vaikea asia. Sävynsäätö muokkaa aina ääntä vaikka monesti haluaisi, etenkin pikkusäröistä, luonnollisemman kaistan ulos. Onneksi tone potikan useammasta kohdasta löytyy käyttökelpoisia alueita. Phaser on perus hyvä. Flangerille ja chorukselle minun on aina vaikea löytää käyttökohteita, mutta tämä on henkilökohtainen ongelmani.

Pedaalien ulosmyyntihinta on todella matala. Vaikka ne on tehty kiinassa, on suunnittelu, tuotekehitys, markkinointi ja yritysveron maksaja Saksassa. Rehellisesti sanottuna parempiakin pedaaleja toki maailmasta löytyy, mutta harvemmin tähän hintaan. Pedaalien hinta/-laatu/sisältösuhde on siis erinomainen!

Kirjoittanut Mikko Kankaanpää Syyskuussa 2014

 

Vastaa