Tämän kuvasarjan artikkelissa rakennetaan vintage-henkiset kaikutankin kaapelit jotka näyttävät (ja soivat) kuten alkuperäisissä Blackface vahvistimissa.

Mittaa johtimien pituudet vahvistinkotelossa. Princeton ja TV-Reverb vahvistimissa sopivat mitat ovat n. 60 ja 95cm. Deluxe Reverb -kotelo on suurempi ja pituutta tulee olla näin enemmän. Purista sarjan mukana toimitetut punokset kasaan. Näin punoksen läpi mahtuu työntämään PVC-kaapelin. Älä puristele tai paina punosta kasaan. Tämä vaikeuttaa pujottamista huomattavasti. Mikäli sarjan mukana toimitetaan kaapelia jossa on jo suojasukka, siirry kohtaan liittimen kolvaaminen.

Punoksen puristaminen kasaan, toinen kuvakulma

Avarra punoksen pää auki, esim ruuvimeisselin kärjellä tms. Tee tämä maltilla, ettei punos purkaudu liikaa.

Työnnä PVC-kaapeli avarrettuun punokseen. Kuori PVC-kaapelin toinen pää. Sujauta n. 1cm pätkä kutistesukkaa PVC-kaapelin päälle. Tämä toimii PVC-eristeen suojana kun punos juotetaan runkoon.

Pujota kuorittu pvc-johdin rca-liittimeen. Työnnä kutistesukka liittimen sisälle. Juota pää kiinni ja leikkaa liika johdin pois. (Kangaseristetty suojattu aapeli ei tarvitse kutistesukkaa.)

Työnnä punos kiinni liitinrunkoon.

Juota punos RCA-liittimen runkoon. RCA-liitin kannattaa kiinnittää jotenkin, kuvassa telineenä toimii veitsi. Juota punos eri sivuilta ja anna liittimen ja sukan jäähtyä aina välillä. Näin sukka pysyy kiinni eikä tai kierry kun tina on sulaa koko matkalta.

Valmis johdon pää. Leikkaa mahdolliset rispaantuneet kohdat pois sivuleikkuireilla. Voit myös painella sukkaa kiinni liitinrunkoon kolvilla. Älä kuitenkaan kuumenna liitintä liiaksi, jottei juotos irtoa kokonaan. Anna liittimen jäähtyä kunnolla jos siistit sivuja eri suunnista. Kun liitin on kinni ja jäähtynyt, voit vetää punoksen mittaansa.

Toisen pään asennus on hieman haastavampi, sillä PVC-johtimen pituus tulee leikata oikeaan mittaan. Vedä sukka pitkäksi alkaen jo juotetusta päästä.

Leikkaa johdin poikki kuvan mukaisesti. Eristeen pitää riittää lähelle liittimen kärkeä asti. Muista asentaa kutistesukka ennen kärjen juottamista. Punos saa jäädä hieman löysäksi, tämän mitoittaminen tarkkaan on vaikeaa ja kokonaisuuden mitoitus muuttuu mikäli johdinta taittaa rullalle.

Työnnä punos paikoilleen. Kutistesukkaa ei tarvitse kuumentaa pieneksi, se ottaa muotonsa punoksen alla.

Juota punos kiinni kuten aikaisemmin.

Johto on valmis! Valmista toinen samalla tavalla.

[related_products is_auto_added="1"]