Tarkoitus oli testata myymälästämme ja kokoelmastani löytyvät phaser pedaalit ja kirjoittaa niistä vertaileva artikkeli. Iskin laudan täyteen eri valmistajien phasereita ja aloin kuuntelemaan. Aika nopeasti selvisi, että yksi pedaali on niin selvästi parempi kuin muut ettei vertailussa olisi mitään järkeä. Teksti olisi murhaa kaikkia muita valmistajia kohtaan, joten jätetään mieluummin nimet mainitsematta. Eikä muut phaserit välttämättä ole sinällään huonoja, Electro Harmonix Small Stone on vaan ylivertaisesti niitä parempi. Siis käsittämättömän hyvä soundinen pedaali.

Small stone legendaarisessa EHX kotelossa.

Small stone legendaarisessa EHX kotelossa.

Electro Harmonix Small stone on soundillisesti rouhea, lämmin, moniulotteinen, orgaaninen, rauhoittava ja kaunis. Olen siis tosissani. Oskillaattorin (siis sen joka tekee väpätyksen) aaltomuoto on pyöreä siniaalto, ei sahalaita-aalto niin kuin monissa muissa pedaaleissa. Säätöjä ei todella ole liiaksi: RATE -potikalla säädetään oskillaattorin nopeutta ja Color kytkimellä efektin syvyyttä. Jotkut kaipaavat lisäsäätöjä, mutta toisaalta pedaali kuulostaa mahtavalta jokaisella asetuksella ja se on erittäin helppokäyttöinen.

small-stone

Kun Electro Harmonix julkaisi taannoin uuden NANO Small stone pedaalin säikähdin ja tilasin vanhaa versiota niin paljon kun EHX suostui toimittamaan. Vertasimme porukalla Nano version ja aikaisemman version soundia ja totesimme ne identtisiksi. Pakko siis uskoa, ettei Electro Harmonix muttanut kytkentää, ainoastaan pedaalin kokoa. Hinta laski ja kuulemma ison pedaalilaudan omistajat on tyytyväisiä. Kuten pedaalissa lukee pedaalit on edelleen kasattu New Yorkissa. Itseasiassa nykyään entisessä Budwaiser oluttehtaassa.

Minusta tästä pedaalista voisi pyytää hieman enemmänkin, mutta EHX:n legendaarisen Mike Matthews:n ideologia on tarjota pedaaleja hintaan, johon kaikilla on varaa. Tekemällä markkinoiden hienoimpia pedaaleja, jotka on suunniteltu ja kasattu New Yorkissa ja hinnoiteltu todella alas, hän ärsyttää monia muita alan tekijöitä. Kauppiaille ei näistä juuri mitään jää, mutta silti näitä halutaan myydä kun kauppa käy ja asiakkaat on tyytyväisiä. Voittajana yhtälössä on soittaja, ja tietysti Mike Matthews, joka myhäilee tyytyväisenä efekti-imperiuminsa katolla, New Yorkin tuulessa, palamaton sikari kädessään.

mike-matthews-ehx[related_products is_auto_added="1"]