Testissä Phaserit - mutta kuinkas kävikään... ...EHX Small stone.

Tarkoitus oli testata myymälästämme ja kokoelmastani löytyvät phaser pedaalit ja kirjoittaa niistä vertaileva artikkeli. Iskin laudan täyteen eri valmistajien phasereita ja aloin kuuntelemaan. Aika nopeasti selvisi, että yksi pedaali on niin selvästi parempi kuin muut ettei vertailussa olisi mitään järkeä. Teksti olisi murhaa kaikkia muita valmistajia kohtaan, joten jätetään mieluummin nimet mainitsematta. Eikä muut phaserit välttämättä ole sinällään huonoja, Electro Harmonix Small Stone on vaan ylivertaisesti niitä parempi. Siis käsittämättömän hyvä soundinen pedaali.

Small stone legendaarisessa EHX kotelossa. Small stone legendaarisessa EHX kotelossa.

Electro Harmonix Small stone on soundillisesti rouhea, lämmin, moniulotteinen, orgaaninen, rauhoittava ja kaunis. Olen siis tosissani. Oskillaattorin (siis sen joka tekee väpätyksen) aaltomuoto on pyöreä siniaalto, ei sahalaita-aalto niin kuin monissa muissa pedaaleissa. Säätöjä ei todella ole liiaksi: RATE -potikalla säädetään oskillaattorin nopeutta ja Color kytkimellä efektin syvyyttä. Jotkut kaipaavat lisäsäätöjä, mutta toisaalta pedaali kuulostaa mahtavalta jokaisella asetuksella ja se on erittäin helppokäyttöinen.

small-stone

Kun Electro Harmonix julkaisi taannoin uuden NANO Small stone pedaalin säikähdin ja tilasin vanhaa versiota niin paljon kun EHX suostui toimittamaan. Vertasimme porukalla Nano version ja aikaisemman version soundia ja totesimme ne identtisiksi. Pakko siis uskoa, ettei Electro Harmonix muttanut kytkentää, ainoastaan pedaalin kokoa. Hinta laski ja kuulemma ison pedaalilaudan omistajat on tyytyväisiä. Kuten pedaalissa lukee pedaalit on edelleen kasattu New Yorkissa. Itseasiassa nykyään entisessä Budwaiser oluttehtaassa.

Minusta tästä pedaalista voisi pyytää hieman enemmänkin, mutta EHX:n legendaarisen Mike Matthews:n ideologia on tarjota pedaaleja hintaan, johon kaikilla on varaa. Tekemällä markkinoiden hienoimpia pedaaleja, jotka on suunniteltu ja kasattu New Yorkissa ja hinnoiteltu todella alas, hän ärsyttää monia muita alan tekijöitä. Kauppiaille ei näistä juuri mitään jää, mutta silti näitä halutaan myydä kun kauppa käy ja asiakkaat on tyytyväisiä. Voittajana yhtälössä on soittaja, ja tietysti Mike Matthews, joka myhäilee tyytyväisenä efekti-imperiuminsa katolla, New Yorkin tuulessa, palamaton sikari kädessään.

mike-matthews-ehx

3 vastausta artikkeliin ”Testissä Phaserit - mutta kuinkas kävikään... ...EHX Small stone.”

 • Noi EHX:n purkit on muutenkin hintaluokassaan järjettömän hyviä ja omaleimaisia. Sopivat harrastelijalle paljon paremmin hinnan puolesta kuin putiikkipurkit.

  Vastaa
 • Tommi Aaltonen 14.10.2014 klo 02:47

  Kiitos asiallisesta SmallStone arviosta. On hyvä että legenda nostetaan näin oikeaan arvoonsa. Olen käyttänyt kyseistä myllyä jo vuosikaudet. Ostin ensimmäisen vihreän Sovtekin muistaakseni -97. Sovtek on ollut kovassa harrastuskäytössä kaikki nämä vuodet. Kerran polkaisin siitä potikan sisään ja kerran sen virtajakin liitin on korjattu. Muuten kone on palvellut minua uskollisesti kaikki nämä vuodet. Pari kuukautta sitten ostin uuden Nanon, koska vanha toosa ei mahtunut millään uuteen pieneen pedalilautaani. Siirtyminen Nanon käyttäjäksi oli helppoa, koska kirnujen sointiväri oli keskenään niin samanlainen. Vanha stone saa nyt olla eläkkeellä kirjahyllyssä.
  Ja se vanerilaatikko... siinä säilytän poranteriäni.

  Vastaa
 • Hiski Hyrkäs 27.10.2014 klo 04:06

  Hieno kirjoitus. Itselläni oli vuosia sovtekin smallstone joka oli lempipedaaleitani,se hajosi eikä lähtenyt juotosten tsekkauksella pelittämään myin sen parillakympillä ja ostin nanon se ei kyllä ollut sinneppäinkään niin hieno vatkain ,isosta jenkkimallista ei ole kokemusta olisikohan sattunut maanantainano itelle? Vai oliko se mun sovtekki joku taikalaatikko saaketti miks myin!

  Vastaa
Vastaa