UralTone Clone series - Big Muff - kuvallinen rakenusohje

UralTone Clone series - Big Muff - kuvallinen rakennusohje

LINKIT:

Osta Big Muff rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Kytkennän piirilevy ilman komponentteja.

Kytkennän piirilevy: Levylle on painatettu kaikkien osien paikat tunnisteineen. Osien arvot löytyvät sarjan mukana toimitetusta osalistasta.

Piirilevy vastukset juotettuna

Rakentaminen on hyvä aloittaa matalista osista, jolloin osat painuvat levyn pintaan, kun näitä juotetaan kiinni levylle. Aloita latomalla vastukset levylle. Vastukset ovat merkitty R1, R2 jne.

Piirilevy diodit juotettuna

Juota diodit (D1, D2 jne.) kiinni levylle. Huom: näillä on määrätty asennussuunta, koteloon painatettu rengas vastaa piirilevylle painatettua merkintää.

Piirilevy keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit juotettuna

Juota keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit (C1, C2...) paikoilleen.

Piirilevy elektrolyyttikondensaattori juotettuna

Asenna elektrolyyttikondensaattori (C16) levylle. Huomioi osan asennussuunta, Miinusnavan valkoinen raita vastaa piirilevyn valkoista painatusta.

Piirilevy klipperi-ledit juotettuna

Asenna klipperi-kytkennän ledit (D3, D4) levylle. Ledeissä on määrätty napaisuus. Levyllä miinusnavan tunnistaa neliön mallisesta juotospädistä. Vastaavasti ledissä on miinusnastassa lyhyempi kytkentäjalka ja kotelossa viiste.

Yksityiskohta, ledien asennussuunta

Lähikuva ledeistä. Huomaa alareunan viistetty kotelo miinusnavan puolella.

Piirilevy transistorit juotettuna

Juota transistorit (T1, T2...) levylle. Transistorien asennussuunta määräytyy transistorin kotelon muodosta joka vastaa levyn painatusta.

Piirilevy potentiometrit juotettuna

Juota potentiometrit (RV1, RV2...) paikoilleen. Voit käyttää efektin koteloa asennuksen apuna telineenä. Toinen taktiikka on juottaa potentiometristä vain yksi nasta ja lämmittää tinaa samalla kun ohjaa potentiometrin suoraksi.

Piirilevy DC-jakki juotettuna

Juota DC-jakki kiinni levyyn.

Piirilevyn johdot, paristoklipsi ja vipukytkimet

Juota johdot levylle. Johdot on hyvä esitinata ennen asennusta. Kierrä johtimen säikeet yhteen ja tinaa tämä. Tämä helpottaa asennusta huomattavasti ja tekee asennuksesta siistin.
Paristonepparin johtoja voi lyhentää hieman. Klipsin johdot pujotetaan levyn läpi vedonpoistoksi. Kytkimistä vasemman puoleinen on kolmiasentoinen (on-off-on) ja oikeanpuoleinen kaksiasentoinen (on-on).

Jakkien asennus koteloon

Kiinnitä jakit koteloon. Jätä mutterit vielä tässä vaiheessa sormikireyteen, liittimiä tarvitsee pyöritellä myöhemmässä vaiheessa. Paina stereojakin juotoskorvakkeet sisäänpäin.

Jalkakytkien ja jalkakytkimen ledin asennus

Työnnä jalkakytkin kiinni levyyn. Huom: älä tinaa. Huomaa ohjainuran suunta, kuvassa kohti lediä. Kierrä toinen asennusmutteri ihan kyktimen tyveen ja jätä ainoastaan joustava prikka paikoilleen. Led pudotetaan paikoilleen, ei juoteta. Napaisuus kuten edellä. Taivuta ledin jalkoja hieman ulospäin jottei led putoa asennuksessa.

Piirilevyn pujottaminen koteloon

Pujota levy paikoilleen. Aloita avittamalla vipukytkimet reikiinsä ja kiinnitä nämä sormin. Ohjaa potentiometrit asennusreikiin. Levy asennetaan yläsivu edellä. Ohjaa vipukytkimien johdot siististi sivuun ja pidä jakkien johdot levyn yläpuolella.

Jakkien juottaminen, ensimmäinen vaihe

Kun levy on paikoillaan, kiinnitä etulevyn osien mutterit. Tämän jälkeen juota jakit. Kierrä ulostulon ja sisääntulon jakit kuvan mukaiseen suuntaan ja juota johdot kiinni.

Jakkien juottaminen, toinen vaihe

Kierrä sisääntulon jakkia ja juota keskimmäinen johto kiinni.

Jakkien juottaminen, kolmas vaihe. Jalkakytkimen ja ledin juottaminen

Kierrä taas jakkia ja juota viimeinen johdin kiinni. Tiputa / ohjaa led etulevyn asennusreikään ja juota se sekä jalkakytkin kiinni.

Levyn keskellä on kaksi juotospädiä. Juota näiden välille hyppylanka. Tämä hyppylanka toimii tone-piirin by-pass -kytkimenä. Halutessasi voit asentaa toisen jalkakytkimen ja johdottaa näistä pädeistä johdot kytkimelle.

Kiinnitä etulevy paikoilleen kytkimien ja jakkien mutterien kanssa. Efekti on valmis! Mukavia soittohetkiä.

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa