UralTone Du-o Fuzz 2.0 - kuvallinen rakennusohje

UralTone - Du-o Fuzz 2.0 - kuvallinen rakennusohje

LINKIT:

Osta UralTone Du-o-Fuzz rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Kytkennän piirilevy: Levylle on painatettu kaikkien osien paikat tunnisteineen. Osien arvot löytyvät sarjan mukana toimitetusta osalistasta.

Rakentaminen on hyvä aloittaa matalista osista, jolloin osat painuvat levyn pintaan, kun näitä juotetaan kiinni levylle. Aloita latomalla vastukset levylle. Vastukset ovat merkitty R1, R2 jne.
Huom: R6B ei asenneta

Juota diodit (D1, D2 ja D3) kiinni levylle. Huom: näillä on määrätty asennussuunta, koteloon painatettu rengas vastaa piirilevylle painatettua merkintää.
Huom: Germanium-diodit D1 ja D2 kestävät huonosti lämpöä. Älä kuumenna näitä suotta liikaa.

Juota IC-piirin kanta paikoilleen. Huomaa kannan asennussuunta. Ykkösnastan merkitsevä lovi kohdistetaan ylöspäin.

Juota keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit (C1, C2...) paikoilleen.
Keraamisten kondensaattorien arvot merkitään siten, että kaksi ensimmäistä lukua ilmoittavat arvon kaksi ensimmäistä lukua. Kolmas ilmoittaa nollien määrän. Esim. 471 on 470pF, 472 on 4700pF eli 4.7nF.
Huom: C20B ja C21B ei asenneta

Asenna elektrolyyttikondensaattorit levylle. Huomioi osan asennussuunta, Miinusnavan valkoinen raita vastaa piirilevyn valkoista painatusta. C14 asennetaan vaakaan.

Juota transistori (T1) levylle. Transistorien asennussuunta määräytyy transistorin kotelon muodosta joka vastaa levyn painatusta.
Juota DC-jakki kiinni levyyn. Jakki kannattaa juottaa ensin vain yhdestä juotosnastasta kiinni ja sovittaa tämä sitten kiinni levyn pintaan. Kun jakki on hyvässä asennossa juota kaksi muuta nastaa kiinni.

Juota potentiometrit (P1, P2...) paikoilleen. Voit käyttää efektin koteloa asennuksen apuna telineenä. Toinen taktiikka on juottaa potentiometristä vain yksi nasta ja lämmittää tinaa samalla kun ohjaa potentiometrin suoraksi.

Juota johdot levylle. Johdot on hyvä esitinata ennen asennusta. Kierrä johtimen säikeet yhteen ja tinaa tämä. Tämä helpottaa asennusta huomattavasti ja tekee asennuksesta siistin.
Paristonepparin johtoja voi lyhentää hieman. Klipsin johdot pujotetaan levyn läpi vedonpoistoksi.

Juota jakit johtoihin kiinni. Juotettuasi paina jakkien juotoskorvakkeita sisäänpäin jottei nämä pääse koskemaan muihin komponentteihin

Työnnä IC-piiri kantaansa. Huomioi piirin asennussuunta, kotelon lovi osoittaa ylöspäin.

Siirrä kytkentälevy syrjään ja juota vipukytkimiin jäykästä johtimesta pidennetyt kytkentäjalat. Mikäli johdin ei mahdu juotoskorvakkeesta läpi, voit puristella sitä pihdeillä kasaan. Halutessasi voit myös käyttää ohutta johdinta.
(vrt. Big Muff rakennusohje)
Kytkimen alemman mutterin voi kiertää aivan varren tyveen. Kun tähän lisätään tähtialuslevy kasaamisvaiheessa kytkimen asennuskorkeus on sopiva.

Työnnä jalkakytkimet kiinni levyyn. Huom: älä tinaa vipu- tai jalkakytkimiä tai ledejä vielä. Huomaa kytkimen ohjainuran suunta, kuvassa kohti lediä (ylös). Kierrä toinen asennusmutteri ihan kyktimen tyveen ja jätä ainoastaan joustava prikka paikoilleen. Led pudotetaan paikoilleen, ei juoteta. Napaisuus kuten edellä. Taivuta ledin jalkoja hieman ulospäin jottei led putoa asennuksessa. Pujota edellisessä kohdassa juotetut kytkimet asennusreikiinsä.

Toinen kuvakulma edellisen kohdan vaiheesta. Pujota tämä kokonaisuus koteloon. Jakkien asennusta voi autaa sijoittamalla jakit kuvan mukaiseen paikkaan ja ohjaamalla nämä asennusreikäänsä ulkokautta reijästä pujotetulla ruuvimeisselillä tms.

Asettele levy paikoilleen. Pudota ledit ja vipukytkimet asennusreikiinsä ja avita jakit kotelon reikiin kiinni.

Kun piirilevy istuu paikoillaan, ruuvaa potentiometrit, kytkimet ja jakit kiinni.

Juota jalkakytkimet, vipukytkimet ja ledit kiinni. Laite on valmis testattavaksi. Kierrä jakit kuvan mukaiseen asentoon ja varmista, ettei jakkien kontaktit pääse osumaan ledien ym. jalkoihin kun jakkeihin työnnetään plugit. Laite on valmis testattavaksi.

Kiinnitä potentiometreihin nupit. Onnea suorituksesta, efekti on valmis!

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa