UralTone Mehustin rakennussarjapedaalin kasausohje

UralTone Mehustin (aka lime squeezer) rakennussarjapedaalin kuvitettu kasausohje

LINKIT:

Osta mehustin rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi


Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkattu osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus

Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.

Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn

Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.

Jalkakytkinlevyn johtojen asennus

Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät.
HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!

Vastusten juottaminen piirilevylle

Siirrä jalkakytkinlevy odottamaan ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyn rakentamiseen. Aloita juottamalla vastukset levylle. Kokoaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten

Diodin juottaminen levylle

Juota diodi kiinni levylle. Huomioi asennussuunta. Diodiin painatettu raita asennetaan piirilevyn silkkipainatuksen mukaisesti. Huom. Germanium diodi kestää huonosti kuumaa. Juota diodi kiinni ripeästi.

Muovikalvokondensaattorien IC-kannan asennus levylle

Juota muovikalvokondensaattorit ja IC-kanta kiinni levylle. IC-kannassa on kolo, joka osoittaa ykkösnastan suunnan. Piirilevyversiossa v1.01 on IC-kannan oikella puolella paikka kondensaattorille C10. Tähän asennetaan osalistan C8 (10pF).

Fettien ja trimmerin asennus

Juota FET:t ja trimmeri levylle. Osien asennussuunta on painettu levylle

Elektrolyyttikondensaattorien asennus levylle

Juota elektrolyyttikondensaattorit kiinni. Huomaa näiden oikea asennussuunta (valkoinen raita).

Elektrolyyttikondensaattorit sivulta

Elektrolyyttikondensaattorit sivulta.

Keraamisen kondensaattorin juottaminen kääntöpuolelle.

Kytkennän mahdollisen oskilloinnin saa loppumaan juottamalla 10pF keraamisen kondensaattorin IC-piirin nastojen 1 ja 2 välille. Valinnan voi tehdä joko varman päälle tai halutessa kokeilla. Hävittävää ei ole, kondensaattori leikkaa taajuuksia alueelta kuuloalueen yli. Uusissa v1.01 piirilevyissä tälle kondensaattorille on asennuspaikka komponenttipuolella merkittynä C10.

Potentiometrien juottaminen levylle

Juota potentiometrit paikoilleen. Juota potentiometri ensin yhdestä jalasta kiinni ja korjaa asento tarvittaessa suoraksi. Kun potentiometri on suorassa juota loput kaksi nastaa kiinni.

Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen

Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.

Jakkinen asennus koteloon

Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.

DC-jakin asennus

Työnnä DC-jakki asennusreikään.

Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa

Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle.

Efektin elektroniikka

Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.

Levyjen kiinnitys koteloon

Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom kuvassa toinen efekti)

Jakkien juottaminen

Juota jakkien johdot kiinni.

Juota ohjausjännitteen hyppylanka (pariston miinusjohdon vieressä oleva pystylanka).
Halutessa hyppylangan voi korvata potentiometrillä jolloin kompresorin attackia voi säätää. Sopiva arvo löytyy kokeilemalla. Mitä suurempi arvo, sitä hitaammin laite reagoi.
Trimmeri kannattaa säätä noin keskiasentoon. Tämä säätää kompressoinnin määrää, sopivan asennon voi hakea oman soittotyylin mukaan. Etupaneelin Compress säädin on tämän kanssa sarjassa joten tämä kannattaa jättää säädettäessä noin puoliväliin.

Etulevyn osien kiinnitys

Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi! Trimmerillä voi säätää compress-potikan minimirajaa. Tämän voi säätää omien mieltymysten mukaisesti.

Mukavia soitteluhetkiä! Ja jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa