UralTone Micro Mixer Expander - rakennusohje

UralTone Micro Mixer Expander - rakennusohje

LINKIT:

Osta UralTone Micro Mixer Expander rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Kytkennän piirilevy: Levylle on painatettu kaikkien osien paikat tunnisteineen. Osien arvot löytyvät sarjan mukana toimitetusta osalistasta.
Johtuen rajallisesta paneelin pinta-alasta IC1 asennetaan levyn kääntöpuolelle. Tämän asennuksessa tulee seurata muutamaa tärkeää ohjetta. Näistä tuonnempana tätä artikkelia.

Aloita juottamalla IC1: kanta levyn juotospuolelle.

Sama kuvattuna komponenttipuolelta.

Juota vastukset piirilevylle.

Juota keraamiset vastukset ja polyesterikondensaattorit levylle.

Juota elektrolyyttikondensaattorit levylle. Huomaa osan napaisuusm musta miinusnavan merkki tulee kaikissa ondensaaattoreissa kuvan suuntaan katsottuna oikealle. Levyllä on merkittynä kondensaattorien plus-napa. (Pädi kaikissa vasemmalla.)

Potentiometrit P32 ja 42 tulee muokata siten, ettei niiden runko osu IC-piirin kannan nastoihin. Leikkaa P32:sta oikean puoleinen jalka (malli kuvassa) ja P42:sta vasemmanpuoleinen jalka.
Huom. Levyn layoutissa on virhe, P32 rungon pad osuu signaalitiehen. Mikäli potentiometrin runko juotetaan tästä, kuvan mukaisesta paikasta kiinni, kanava mykistyy.

Työnnä kaikki jakit ja potentiometrit paikoilleen. Älä juota vielä. Ruuvaa kytkimien alempi mutteri samalle tasalle jakkien yläpinnan kanssa.

Paina etulevy paikoilleen. Tämä ohjaa potentiometrien akselit, kytkimet ja 3.5mm jakit linjaan. Etulevy toimii ikäänkuin asennuksen jiginä. Kun juotat osia kiinni, varmista että nämä istuvat levyn pinnassa. Juota aina yksi juotoskorvake kiinni per osa ja varmista asento. Mikäli komponentti ei istu hyvin, sulata tämä ainoa liitos kolvilla ja asemoi osa uusiksi.

Juota regulaattori IC2 levylle. Tästä leikataan metallinen kiinnityslipare pois ennen asennusta.

Juota väylän liitin kiinni. Näille on kaksi paikkaa levyllä, voit juottaa liittimet molempiin päihin tai vain toiseen sen mukaan mikä sopii parhaiten omaan käyttöön.
Huom: lohkoja voi ketjuttaa myös asentamalla lattakaapeliin usemamman liittimen haluttuun paikkaan.

Työnnä ledit pädeihin ja asenna etulevy kiinni. Tiputa ledit etulevystä läpi ja juota kiinni.
Trimmaa kyktimien mutterit samalle tasalle jakkien kanssa ja kiristä kiinni.
(Kuvassa on isot jakit kiinni, nämä asennetaan seuraavaksi.)

Juota jakkien johdot kiinni. Mikäli et halua ketjuttaa sisääntuloja, jätä punaiset johdot kytkemättä.

Mikserin laajennus on valmis.

Valmista haluamasi mittainen välikaapeli ja juota Micro Mixeriin vastaavan paikkaan piikkirimat. Yhdistä mikserit toisiinsa. Varaus liittimelle löytyy Eurorack - Micro Mixerin pcb versiosta 1.51 lähtien. Kaikissa nyt myydyissä sarjoissa on ko. kytkentälevy.
Huom: Mikserien välinen kaapeli kuljettaa virtojen lisäksi A, B ja Aux -väylän signaalit. Älä käytä tätä liitintä muiden Euro-rack laitteiden virroitukseen.

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa