UralTone O Transforming octave Fuzz rakennussarjapedaalin kasausohje

UralTone O Transforming octave Fuzz rakennussarjapedaalin kasausohje

LINKIT:

Osta O Transforming octave fuzz rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi


Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus

Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.

Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn

Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.

Jalkakytkinlevyn johtojen asennus

Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät.
HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!

Vastusten ladonta levylle

Siirrä jalkakytkinlevy syrjään ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyyn. Aloita juottamalla vastukset ja diodit levylle. Diodeilla on merkitty asennussuunta. Osan koteloon on painatettu raita ja levyn silkkipainatuksessa on vastaavat merkinnät. Kasaaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten.

Diodien asennus levylle

Juota diodit levylle. Huomioi asennussuunta. Diodiin painatettu raita asennetaan piirilevyn silkkilevynpainatuksen mukaisesti. Huom. Germanium diodit (lasikotelossa) kestää huonosti kuumaa. Juota nämä kiinni ripeästi.

Kondensaattorien juottaminen levylle

Juota keraaminen- ja muovikalvokondensaattorit kiinni levylle. Keraaminen kondensaattori on taitettu kuvaa varten jotta tämän merkinnät näkyvät. Asenna tämä pystyyn (vrt. myöhemmät kuvat).

Transistorien asennus

Juota transistorit kuvan mukaisesti kiinni. Vasemmalla ylhäällä olevassa metallikuorisessa transistorissa merkintälipare osoittaa oikealle alas.

Eletrolyyttikondensaattorien asennus

Asenna elektrolyyttikondensaattorit paikoilleen.

Elektrolyyttikondensaattorit sivulta

Kuva kondensaattoreista sivulta.

Munutajan asennus

Asenna muuntaja paikoilleen. Huom. mustaksi väritetyn sivun suunta. Taita muuntajan asennusjalat sivuille jotta tämä pysyy levyllä hyvin.

Osat levyn kääntöpuolelle.

Voit juottaa levyn juotospuolelle ns. Zobel-kytkennän muuntajan lähtöön. Tämä kytkentä siistii muuntajassa syntyvää resonanssipiikkiä. Alkuperäisessä kytkennässä näitä ei käytetä.

Potentiometrien juottaminen

Juota potentiometrit paikoilleen. Juota potentiometri ensin yhdestä jalasta kiinni ja korjaa asento tarvittaessa suoraksi. Kun potentiometri on suorassa juota loput kaksi nastaa kiinni.

Kuparoinnin katkaisu

Katkaise kuparointi Oct SW padien välistä levyn juotospuolelta ennen oktaavi-kytkimen juottamista.

Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen

Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni sekä oktaavi-kytkin. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.

Jakkinen asennus koteloon

Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.

DC-jakin asennus

Työnnä DC-jakki asennusreikään.

Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa

Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle.

Efektin elektroniikka

Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.

Levyjen kiinnitys koteloon

Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Tämän jälkeen asenna oktaavi-kytkin paikalleen. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom: kuvassa toisen kytkennän piirilevy)

Jakkien juottaminen kiinni

Juota jakkien johdot kiinni.

Etulevyn osien kiinnitys

Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi!

Mukavia soitteluhetkiä!

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!

Vastaa