UralTone O Transforming octave Fuzz rakennussarjapedaalin kasausohje

UralTone O Transforming octave Fuzz rakennussarjapedaalin kasausohje

LINKIT:

Osta O Transforming octave fuzz rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi


Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Jalkakytkinlevyn juottaminen, ledin etuvastus

Aloita rakentaminen jalkakytkimestä. Ensimmäisenä juotetaan kiinni ledin etuvastus. Tämä vastus on pakattuna erikseen muiden hardware-setin osien pussiin.

Jalkakytkimen asennus, kytkimen asentaminen levyyn

Paina jalkakytkin kiinni levyyn. Huomaa asennussuunta, kierreosassa oleva kolo tulee ylös. Levyn juotospädit ovat ahtaat, jalkakytkin tarvitsee hieman voimaa ja suostuttelua. Tarvitset päättäväisyyttä, piirilevy ja kytkin kestävät kyllä.

Jalkakytkinlevyn johtojen asennus

Leikkaa sarjan mukana toimitetusta johdosta viiden sentin pätkät. Kuori eristettä noin 3mm matkalta, kierrä säikeet yhteen ja esitinaa kuoritut johtojen päät.
HUOM: Lediä ei asenneta vielä tässä vaiheessa paikoilleen!

Siirrä jalkakytkinlevy syrjään ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyyn.

Aloita katkaisemalla ohut kuparin kaistale kytkimen johtojen pädeistä.

Sivuleikkurin kärjellä ohut kupari katkeaa helposti. Johtimen voi jättää paikoilleen mikäli ei halua asentaa octave-kytkintä.

Vastusten ladonta levylle

Kasaaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten. Jatka juottamalla vastukset levylle. Vastusten kylkeen on painatettu värirenkain ko. vastuksen arvo.

Seuraavaksi juotetaan diodit kuvan mukaisesti. Diodeilla on merkitty asennussuunta. Osan kylkeen on painatettu raita ja levyn silkkipainatuksessa on vastaavat merkinnät.
HUOM: Lasiset diodit ovat Germanium-diodeita. Nämä kestävät huonosti lämmittämistä, joten älä lämmitä näitä suotta liikaa.

Jatka levyn kokoonpanoa keraamisten- ja muovikondensaattorien asentamisella. Kuvan keraamiset kondensaattorit ovat taitettu sivuun kuvausta varten - asenna nämä pystyyn.

Juota elektrolyyttikondensaattorit levylle. Näillä on määrätty asennussuunta. Komponenttien valkoinen raita kohdistetaan piirilevyn painatuksen mukaisesti.

Kuva elektrolyyttikondensaattoreista sivulta jotta osien arvot näkyvät.

Juota transistorit kuvan mukaisesti. Asennussuunta on painatettu levylle. Tämä vastaa transistorin kotelon ulkomuotoa.

Munutajan asennus

Asenna muuntaja paikoilleen. Huom. mustaksi väritetyn sivun suunta. Taita muuntajan asennusjalat sivuille jotta tämä pysyy levyllä hyvin.
(Huom: kuvan PCB on tästä eteenpäin vanhaa versiota.)

Potentiometrien juottaminen

Juota potentiometrit paikoilleen. Juota potentiometri ensin yhdestä jalasta kiinni ja korjaa asento tarvittaessa suoraksi. Kun potentiometri on suorassa juota loput kaksi nastaa kiinni.
Huom. Varmista etteivät potikoiden jalat pääse osumaan metalliseen muutajan runkoon.

Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen

Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni sekä oktaavi-kytkin. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.

Jakkinen asennus koteloon

Asenna jakit kiinni koteloon. Kotelon ja jakin väliin asennetaan tähtialuslevy.

DC-jakin asennus

Työnnä DC-jakki asennusreikään.

Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa

Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle.

Efektin elektroniikka

Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.

Levyjen kiinnitys koteloon

Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Tämän jälkeen asenna oktaavi-kytkin paikalleen. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom: kuvassa toisen kytkennän piirilevy)

Jakkien juottaminen kiinni

Juota jakkien johdot kiinni.
(Huom: kuvan PCB vanhaa versiota. Levyn taakse ei juoteta komponentteja.)

Etulevyn osien kiinnitys

Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi!

Mukavia soitteluhetkiä!

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!

Vastaa

Post your comment

UralTone verkkokauppa