UralTone Rotta (RAT) rakennussarjapedaalin kuvalliset kasausohjeet

LINKIT:

Osta ROTTA (RAT) distortion pedaalin rakennussarja

Yleisohjeita rakennussarjojen kasaamisen tueksi

Tekninen tuki: tukifoorumien kautta: DIY-TONE.COM tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@uraltone.com

Seuraa alla olevien kuvien kokoamisjärjestetystä. Pyrimme pitämään komponenttien mallit samoina, mutta komponenttimaailma muuttuu kovaa vauhtia, joten joudumme joskus huonon saatavuuden vuoksi vaihtamaan osavalmistajia tai sarjoja. Eli jos jokin osa on hiukan eri värinen, älä säikähdä, jokaisessa komponentissa on tarvittavat arvot merkitty osan kylkeen.

Juota ledin etuvastus (Rled) levylle
Työnnä jalkakytkin levyyn kiinni ja varmista että levy ja kytkin ovat suorassa kulmassa toisiinsa nähden. Huomaa kytkimen asennussuunta: asennettaessa kiertymistä estävä kolo tulee ylöspäin vastaamaan kotelon reiän pykälää.
(Mikäli kytkin menee 180 asetetta ympäri, voi tämän pykälän viilata kotelosta pois.)
Juota sarjan mukana tulleet kytkentäjohtimen pätkät levylle. Kierrä ja esitinaa johtimien päät ennen asentamista, tämä helpottaa juottamista jatkossa ja estää johtimien säikeiden rispaantumisen.
Jalkakytkin, alemman mutterin asennus
Kierrä toinen jalkakytkimen kiinnitysmuttereista paikoilleen.
UralTone Rotta, vastusten juottaminen levylle
Siirrä jalkakytkinlevy syrjään ja siirry varsinaiseen efektin kytkentälevyyn. Aloita juottamalla vastukset levylle. Kokoaminen kannattaa aloittaa matalimmista osista. Näin osat pysyvät piirilevyn pinnassa kun käännät sen ympäri juottamista varten
Diodien ja IC-kannan juottaminen levylle
Juota diodit ja IC-kanta kiinni levylle. Huomioi näiden asennussuunta. Diodin painatettu raita asennetaan piirilevyn silkkipainatuksen mukaisesti. IC-kannassa on kolo joka osoittaa ykkösnastan suunnan.
IC-kannan asennus levylle
Juota keraamiset- ja muovikalvokondensaattorit levylle. Keraamiset kondensaattorit ovat taitettu kuvaa varten jotta näiden merkinnät näkyvät.
Asenna nämä pystyyn (vrt. myöhemmät kuvat).
Elektrolyyttikondensaattorien juottaminen levylle
Juota elektrolyyttikondensaattorit kiinni. Huomaa näiden oikea asennussuunta (valkoinen raita).
Elektrolyyttikondensaattorit sivulta
Elektrolyyttikondensaattorit sivulta.
Fetin juottaminen ja IC-piirin asentaminen kantaan
Juota fetti kiinni. Levyllä on mahdollisuus käyttää useampaa fetti tyyppiä. Osasarjan mukana toimitettava BF256 asennetaan kuvan mukaisesti. Työnnä metallikannu IC-piiri kantaan. Lyhennä piirin jalkoja n. 5 mm jottei osa jää liian korkeaksi. Huomaa metallisen lipareen suunta. Lippa osoittaa piirin kahdeksannen pinnin paikan. Levyllä tämä on kuvasta katsottuna vasemmalla alhaalla.
Potentiometrejä vaille valmis piirilevy
Komponenttien puolesta potentiometrejä vaille valmis piirilevy. Metallikannu IC:n korkeus on kutakuinkin sama kuin levyn elektrolyyttikondensaattorien.
Potentiometrin ohjainnastan poistaminen
Keskimmäisen potentiometrin ohjainnasta tulee poistaa. Tämä irtoaa vääntämällä tai leikkaamalla sivuleikkureilla.
Potentiometrin ohjainnasta poistettu
Valualumiini murtuu poikki melko vaivatta.
Potentiometrien juottaminen koteloon
Juota potentiometrit paikoilleen. Voit käyttää laitteen kotelon kantta telineenä jolloin kaikki kolme potentiometriä asentuvat oikeaan asentoon.
Jalkakytkinlevyn ja efektipiirilevyn johdottaminen
Juota aikaisemmin rakennettu jalkakytkinlevy ja paristoklipsi kiinni. Paristoklipsin johtoja voi lyhentää n. 5cm.
Jakkinen asennus koteloon
Asenna jakit kiinni koteloon.
DC-jakin asennus
Työnnä DC-jakki asennusreikään.
Ledin pujottaminen asennuspaikkaansa
Työnnä led asennuspaikkaansa. Huomioi ledin napaisuus. Ledin lyhyempi jalka / viistetty on merkitty levyyn. Pystysuuntaan katsottuna (johdot ylös) viistetty sivu / lyhyempi kytkentäjalka tulee vasemmalle. Jalkakytkimen kierreosaan laitetaan aluslevyt valmiiksi odottamaan asennusta.
Efektin elektroniikka
Tämä kokonaisuus ujutetaan koteloon.
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-FS2.1-4-750x750.jpg
Asenna levyt koteloon. Pujota ensimmäisena paristoklipsin johdot ulostulojakin alta. Efektilevyn asentamisessa tulee olla tarkkana ettei DC-jakki putoa paikoiltaan. (Tätä voi pitää virrattomalla DC-johdolla tai plugilla kiinni). Asenna halutessasi etulevy paikoilleen. Kiinnitä mutterit sormin ja sovittele levy nätisti paikoilleen. Kun kaikki istuu halutusti, tinaa DC jakki kiinni. Led asennetaan siten, että tämä työnnetään etulevystä läpi ja juotetaan kiinni.
(Huom kuvassa toinen efekti)
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 951-UT-FS2.1-5-750x750.jpg
Juota jakkien johtimet. Kannattaa aloittaa alareunan johtimista ja antaa liitoksen jäähtyä. Kun seuraavat johtimet juoksutetaan edellisten yli, ei näiden johtimien kuoret pääse osumaan juotettaviin juotskorvakkeisiin. Jakkien ulommaisia juotoskorvakkeita kannattaa painaa hieman sisäänpäin jotta juottamiselle on riittävästi tilaa. Jakit voi myös jättää hieman löysälle ja jakkia voi kiertää sopivampaan paikkaan juottamista varten ennen lopullista kiinnitystä oikeaan asentoonsa.
(Huom kuvassa toinen efekti, juotokset tehdään kaikissa kahden piirilevyn efektissä samalla tavalla.)

HUOM: UralTone sarjoissa käytetään kahta toisistaan poikkeavaa input-jakkia. Tarkista ennen juottamista kumpi versio jakkia sarjan mukana on toimitettu: https://www.uraltone.com/blog/efekti-jakit/
Jakkien johdot
Sama kuin edellä, oikealla piirilevyllä.
Etulevyn osien kiinnitys
Kiristä etulevyn mutterit ja kiinnitä potentiometrien nupit. Efekti on valmis kokeiltavaksi!

Mukavia soitteluhetkiä!

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää tai haluat antaa palautetta niin ole meihin epäröimättä yhteydessä!

[related_products is_auto_added="1"]