UralTone rakennussarjojen vianhaku ääni-ilmaisimen avulla

Vaikka kuinka yrittää seurata ohjeita, voi rakennussarjoja kasatessa tehdä virheitä. Vianhaku on aloittelijalle vaikeaa, mutta sopivien työkalujen avulla sitä voidaan helpottaa huomattavasti. Tässä on käyty lyhyesti läpi rakennussarjoista kasattujen pedaalien ja vahvistimien vianhakua.

Vianhaun aakkoset

1.  Tarkista, että tekemäsi laite vastaa ohjeiden rakennuskuvia jokaisesta kohdasta. Kohtuullinen tarkistuaika on 1-2h. Yleisimmät vikapaikat on liittimien (jakit) johdotuksessa sekä muissa johdotettavissa osissa. Vahvistimissa ja RIAA:ssa yleisin vikapaikka on suojattu kaapeli, jonka sisäjohdin on oikosulussa ulkovaipan kanssa.
2. Tarkista silmämääräisesti, ettei juotosten tai piirilevyjen liuskojen välillä ole oikosulkua (tinasilta tms). Voit käyttää tarkistamiseen myös suurennuslasia tai looppia.
3. Mittaa jännitteet ja vertaa niitä ohjeiden mukaisiin.
4. Käytä ääni-ilmaisinta (audio probe) tai oskilloskooppia ja tutki missä kohtaan signaali katkeaa. Aloita sisäänmenosta kohti ulostuloa. Alla on kuvia, joiden avulla tämä on erittäin helppoa. Ääni-ilmaisin rakennussarjan voit tilata täältä. Lisäinfoa ääni-ilmaisimesta löytyy tästä linkistä.
5. Kun löydät paikan missä signaali ei enään kulje (siis ääni-ilmaisin ei piippaa tai skooppi ei näytä signaalia) tarkista sen ympärillä olevat liitokset, komponentit ja johdotukset mahdollisimman tarkasti.
6. Jos näillä ei löydy vika, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse! Kerro viestissä missä pisteissä ääni-ilmaisimen signaali ei kulje ja mitkä jännitteet eivät vastaa ohjeiden esimerkkijännitteitä (muista 20% sallittu toleranssi!).

Vianhaku kuvat rakennussarjoille (uusimmat kuvat löytyy aina myös nettikaupastamme ko tuotteen kohdalta):

uraltonetranssiberianboostkitprobe uraltoneEFFkitprobe uraltonetremolokitprobe

5f1_layout_v1.14 uraltone_5e3_layout_v1.4 utjrlayout3.4.3

Vastaa